Tentoonstelling.

BOEKELO EN USSELO IN WOII

logo jaar van verzet

Tentoonstelling

Boekelo in WOII (afgelopen)

De Halifax DK-259 vertrok 29 september 1943 vanuit Engeland voor een bombardementsvlucht op het Duitse Bochum. Boven Hengelo werd de Canadeze bommenwerper aangeschoten door de Duitse nachtjager van Prinz zur Lippe-Weissenfeld. Een gedeelte van de bommen werden boven bij Haaksbergen afgeworpen. Het toestel stortte met de resterende bommenlast aan boord neer aan de Kwinkelerweg in Boekelo. Twee van de bemanningsleden kwamen om bij de crash, vier werden gevangengenomen. De Amerikaanse piloot wist met hulp van het verzet uit handen van de Duitsers te blijven en keerde via de Belgische pilotenlijn Comete via Gibraltar terug naar Engeland.

Monument Halifax Boekelo

In 2013 is op de plek van de crash onder grote publieke belangstelling een monument onthult voor de DK-259. Nu vijf jaar later kunt u bij de tentoonstelling een beeld krijgen van het onderzoek dat in de afgelopen jaren is gedaan naar de gecrashte Halifax en zijn bemanning. Daarnaast wordt er door middel van voorwerpen en verhalen een breder beeld gegeven van de gebeurtenissen die zich tijdens de oorlog in Boekelo hebben afgespeeld.

In het kader van het Jaar van het Verzet is er tijdens de tentoonstelling ook ruim aandacht voor de verzetsmensen waarnaar in Boekelo straten zijn vernoemd.

Openingstijden

Donderdag 27 en vrijdag 28 september van 15u t/m 21u
Zaterdag 29 en zondag 30 september van 10 t/m 17u

Adres

Zouttoren
Eétcafe de Buren
Beckumerstraat 2, Boekelo

We hopen u te mogen ontvangen tijdens de tentoonstelling

Ronnie Heijink, Harold Pot en Eric Heijink

Voor inhoudelijke vragen over de tentoonstelling kunt u mailen naar info@secondworldwar.nl.

Kijk voor het laatste nieuws op: http://facebook.nl/enschedeinwo2

Affiche tentoonstelling Boekelo

Miljoenen artikelen